Lesmateriaal 7
Om kennis te maken met de leerkracht(en) van uw kind vind aan het begin van het schooljaar een omgekeerd oudergesprek plaats. Het gesprek wordt ingepland. Van tevoren ontvangt u hierover een brief waarop u kunt aangeven welke dag en dagdeel het beste uitkomt. Het gesprek vindt plaats in de klas van uw kind.
Voor of na het gesprek is het mogelijk om even naar de onderwijsmarkt te lopen. Op deze markt vindt u informatie over de leerstof die uw kind aangeboden krijgt. U kunt uiteraard zelf ook een blik werpen in boeken en schriften die we in de klas gebruiken.
Entreetoets
In groep 7 krijgen de kinderen een entreetoets. Je wordt van tevoren hierover geïnformeerd. De resultaten van deze toets laten zien hoe je ervoor staat op het gebied van taal, rekenen/wiskunde en studievaardigheden. In één opslag zien we (alle betrokkenen) waar iemand goed in is en waar extra oefening nodig is. Meer informatie vind je op de site van Cito. Onderaan deze pagina vind je ook leuke en handige sites terug waar je - als je dat wilt - kunt oefenen.
Engels
Groove.me is een methode Engels waarbij popmuziek de basis is van alle lessen. Kinderen willen immers niets liever dan zingen, dansen en bewegen.
Het digibord vormt het uitgangspunt van alle lessen. Per jaar zijn er 12 songs. Elke song bestaat uit 2 lessen (lesson A en lesson B). Na elke 3 songs (6 lessen) volgt een herhalingsles waarin de belangrijkste woorden, zinnen en in groep 7-8 ook grammatica worden herhaald en geoefend.
klik op de afbeelding om gelijk naar de site te gaan.
Nieuwsbegrip
Je ontvangt via je juf een gebruikersnaam en een inlogcode. Je maakt dan extra oefeningen voor technisch en begrijpend lezen. Je oefent ook je woordenschat. De oefeningen sluiten iedere week aan bij een actueel onderwerp wat door Nieuwsbegrip is uitgewerkt.
Ambrasoft
Je ontvangt via je juf een activeringscode. Je kunt online oefenen om taal- en rekenvaardigheden te verbeteren. Met de activeringscode maak je heel eenvoudig een account aan. Je kunt daarna gelijk aan de slag met Ambrasoft.
Aardrijkskunde
We werken met de methode Argus Clou. De toetsen worden op tijd doorgegeven aan de kinderen. Dat doen we via het schoolbord in ons klaslokaal en op klasbord. Dit zijn de samenvattingen:
- thema 1 - topografie
- thema 2 - topografie
- thema 3 - topografie
- thema 4 - topografie
- thema 5 - topografie
Weten je ouders ook meteen waar we mee bezig zijn op school!
Biologie | natuur en techniek
We werken net als bij aardrijkskunde met de methode Argus Clou 'natuur en techniek'. De toetsen worden op tijd doorgegeven aan de kinderen. Meestal een week van tevoren. Dat doen we via het schoolbord in ons klaslokaal en op klasbord. Dit zijn de samenvattingen:
Geschiedenis
We werken net als bij aardrijkskunde en biologie met de methode Argus Clou. De toetsen worden op tijd doorgegeven aan de kinderen. Meestal een week van tevoren. Dat doen we via het schoolbord in ons klaslokaal en op klasbord. Dit zijn de samenvattingen:
Gymlessen
Gymdagen: maandag en donderdag.
De kinderen gymmen in een T-shirt, gymbroek en op gymschoenen met een witte zool. Het is erg hygiënisch als de kinderen hun gymkleding na elke gymles mee naar huis nemen en dus niet op school laten hangen. Gymkleding is verplicht, een handdoek mag meegenomen worden. Er is gelegenheid om gezicht en voeten af te spoelen. De gymlessen worden gegeven in de grote gymzaal tegenover de school.
Zwemlessen
Van mei tot september gaat groep 7 één keer per week op donderdagochtend zwemmen in zwembad De Ganzewiel, behalve bij slecht weer. Er wordt opgeleid voor de diploma's A en B en het basisdiploma. In deze periode is er voor de groepen 5 t/m 7 maar één gymles per week.
De lessen worden aan het weer aangepast. Bij kouder weer blijven de kinderen langer in het water en komen nauwelijks op de kant. Van leerlingen wordt verwacht dat ze altijd hun zwemspullen op de dag van het zwemmen meenemen.
De leerkracht en de badmeester beslissen op de dag zelf of het zwemmen wel of niet doorgaat.